Hjem
menu
NYT FRA VORES KREDS

 
Sparekassen Vendsyssel og Østjydsk Bank har indgået aftale om, at Sparekassen Vendsyssel overtager alle aktiviteterne i Østjydsk Bank


 
Som led i Alm. Brands strategiske vækstambition erhverver Alm. Brand Bank hovedparten af aktiviteterne i Saxo Privatbank.

Se flere nyheder
 
FORSIDE MEDLEMSOVERSIGT SAMARBEJDER PRESSE OM FORENINGEN
menu
Foreningen for lokale banker, sparekasser og andelskasser i Danmark

Lokale Pengeinstitutter er en forening for godt 60 lokale banker, sparekasser og andelskasser i Danmark, Færøerne og Grønland. Medlemskredsen omfatter stort set alle danske pengeinstitutter med udpræget lokal forankring. Langt de fleste af foreningens medlemmer er desuden medlemmer af Finans Danmark.

Set under ét tilbyder medlemskredsen betjening i ca. 500 filialer og beskæftiger ca. 8.000 medarbejdere. På det danske privatkundemarked er Lokale Pengeinstitutters markedsandel i dag godt 25 procent. Og blandt små og mellemstore erhvervsvirksomheder er markedsandelen nogenlunde tilsvarende.

Foreningen kan føre sine rødder tilbage til 1905, hvor De Danske Provinsbankers Forening blev stiftet. Under sit nuværende navn stammer foreningen fra 1993, hvor en lang række lokale banker, sparekasser og andelskasser blev enige om at samle kræfterne i Lokale Pengeinstitutter.

I dag er det nærmest uden betydning, om pengeinstitutter tilhører den ene eller den anden kategori. Banker, sparekasser og andelskasser arbejder efter de samme love og regler og fungerer i det samme marked. I stedet er der nu større fokusering på forskellene mellem store og mindre pengeinstitutter med de såkaldte nichebanker på sidelinien.
   Relevante links Høringssvar Pressemeddelelser Søg efter medlemsinstitut

Kontakt os
Kontaktinformation
 
 
 
image
 
I FOKUS

 
Kunderne vælger i stigende grad de lokale pengeinstitutter til. Det viser analyseinstituttet Voxmeters undersøgelse af bankmarkedet i 2017.

Læs mere her
Pengenyt
Pensionsbogen
PENSIONSBOGEN

Du kan hente et gratis eksemplar af Pensionsbogen i dit lokale pengeinsitut eller se netudgaven af bogen her
Boligbogen
BOLIGBOGEN

Du kan hente et gratis eksemplar af Boligbogen i dit lokale pengeinsitut eller se netudgaven af bogen her