Hjem
menu
NYT FRA VORES KREDS

 Se dokumentliste
 
FORSIDE MEDLEMSOVERSIGT SAMARBEJDER PRESSE OM FORENINGEN
menu
30. august 2017 - Søby Sparekasse og Sparekassen Djursland sammenlægges
 
Bestyrelserne i Søby Sparekasse og Sparekassen Djursland har besluttet at foreslå en sammenlægning af de to sparekasser. Sparekassen Djursland bliver den fortsættende sparekasse.

Kunderne i Søby Sparekasse tilbydes i fremtiden en moderne lokal sparekasse i Hornslet, hvor de vil møde de kunderådgivere, som de kender. Sparekassen vil ikke længere hedde Søby Sparekasse, men derimod Sparekassen Djursland. Det er oplægget fra de to sparekasser, der har besluttet at søge myndighederne om tilladelse til at blive sammenlagt.

”Søby Sparekasse har mange lokale og loyale kunder, som har medført, at sparekassen er et meget solidt pengeinstitut. I dag er det blevet meget komplekst at drive et pengeinstitut. Udfordringerne med at opfylde stigende krav fra myndigheder ser ud til at fortsætte – det er simpelthen blevet for svært at drive et pengeinstitut med få ansatte på trods af, at sparekassen har en solid økonomi og en stor egenkapital. En sammenlægning er derfor det bedste, vi kan gøre for vores kunder. Samtidig sikrer vi, at kunderne stadig har en lokal sparekasse, hvor individuel og kompetent rådgivning har høj prioritet. Alle vores medarbejdere tilbydes job i Sparekassen Djursland”, siger direktør for Søby Sparekasse, Dorthe Erhardsen.

”Sparekassen Djursland er en stærk, lokal garantsparekasse med et solidt fundament. Den har mange af de samme værdier som Søby Sparekasse. Det glæder mig derfor meget, at vi har indgået denne aftale”, siger Anker Høgh Rasmussen, der er bestyrelsesformand i Søby Sparekasse.

Sparekassen Djursland får med fusionen mulighed for at udvide sin kundekreds og sit dækningsområde.

”Vi byder kunderne fra Søby velkommen i vores afdeling i Hornslet, hvilket sikrer alle kunderne personlig rådgivning i en moderne afdeling i en by, som er præget af stor lokal aktivitet og samtidig nem adgang til Århus-områdets kraftcenter. De største erhvervskunder tilbydes yderligere rådgivningskompetencer i vor centrale erhvervsafdeling”, fortæller Sparekassen Djurslands direktør, Peter Lading Sørensen.

I forbindelse med sammenlægningen etableres Fonden for Søby Sparekasse, som med en kapital på mere end 36 millioner kr. vil støtte lokalområdet med betydelige summer i årene fremover.

Sammenlægningen skal godkendes af begge sparekassers repræsentantskaber og de offentlige myndigheder i løbet af de kommende måneder. I denne periode skal en række praktiske forhold desuden afklares.

 
 
 
 
 
 
image